Visum till Nepal

Nepal Entry Visa

Nepal välkomnar besökare från hela världen och erbjuder flera enkla sätt att skaffa visum, antingen före resan eller vid ankomst. Här är vad du behöver veta för att planera ditt besök.

Visumtyper och giltighet

Turistvisum

Turistvisum till Nepal kan erhållas vid ankomst på Tribhuvan International Airport i Kathmandu och vid vissa landgränser. Det är även möjligt att ansöka om visum online eller från Nepals ambassader och konsulat runt om i världen.

On Arrival Visum

'On Arrival' visum är ett bekvämt alternativ för många resenärer. Se till att ditt pass är giltigt i minst sex månader efter inresedatumet, och att du har en bekräftad returbiljett samt tillräckliga medel för din vistelse.

Ansökningsprocess

Online

För att undvika köer vid ankomst kan du ansöka om visum online via Nepals immigrationsmyndighets officiella webbplats. Online-ansökan kräver uppladdning av passfoto och reseinformation.

Vid Ankomst

Om du väljer att få ditt visum vid ankomst, förbered dig på att fylla i ett ansökningsformulär och betala visumavgiften. Betalning kan göras i flera olika valutor, inklusive USD.

Visumavgifter

Priserna kan ändras, så det är en god idé att verifiera den senaste informationen före din resa.

Viktiga punkter att notera

Nepal erbjuder en värld av äventyr, från Himalayas majestätiska toppar till de rika kulturella traditionerna. Se till att dina visumförberedelser är i ordning för en smidig resa till detta underbara land.