Kathmandu, hjärtat av Nepal

Bodnath Stupa, Kathmandu

Kathmandu, Nepals huvudstad och största stad, är en stad som pulserar av historia, kultur och liv. Belägen i Kathmandudalen, är staden omgiven av majestätiska berg och är hem till mer än 845,767 invånare. Kathmandu är inte bara en viktig kulturell och ekonomisk knutpunkt i Nepal utan också en stad som erbjuder en unik blandning av det gamla och det nya.

Historiska och kulturella sevärdheter

Durbar-torget

Durbar-torget i Kathmandu är känt för sin spektakulära arkitektur och historiska betydelse. Här finns gamla palats, tempel och statyer som vittnar om stadens rika förflutna.

Swayambhunath (Ap-templet)

Swayambhunath, även känd som Ap-templet, är en av de äldsta religiösa platserna i Nepal. Templet sitter på en kulle och erbjuder en panoramautsikt över Kathmandu-dalen.

Pashupatinath-templet

Pashupatinath-templet, beläget vid floden Bagmati, är en av de viktigaste hinduiska templen dedikerade till Shiva. Det är också en plats där traditionella kremeringar äger rum.

Boudhanath Stupa

En av de största stuporna i världen, Boudhanath är ett viktigt pilgrimscentrum för buddhister. Den vita stupaen med sitt ikoniska ögonblick blickar ut över staden och erbjuder en plats för meditation och reflektion.

Moderna attraktioner

Thamel

Thamel är känt som backpackernas paradis med sina många butiker, caféer, restauranger och barer. Det är den perfekta platsen för att köpa souvenirer, njuta av lokal och internationell mat eller bara utforska de livliga gatorna.

Garden of Dreams

En lugn oas mitt i staden, Garden of Dreams erbjuder en paus från den livliga stadsmiljön. Denna vackra trädgård från tidigt 1900-tal erbjuder vackra promenadvägar, paviljonger och en kafé.

Resa till Kathmandu

Kathmandu är väl ansluten både nationellt och internationellt via Tribhuvan International Airport. Staden utgör en utmärkt utgångspunkt för resor till andra delar av Nepal, inklusive de populära vandringarna i Himalaya.

Kathmandu är en stad som överraskar och förtrollar. Dess historia, kultur, och den naturliga skönheten i dess omgivningar gör den till ett måste för varje besökare till Nepal.