Vandring i Nepal

Turister vandrar i Annapurna-regionen

Nepal erbjuder några av världens mest spektakulära och tillgängliga vandringsäventyr. Från lättillgängliga dagsvandringar i de frodiga dalarna runt Kathmandu och Pokhara till flerdygns trekkingturer i Annapurna, Everest och Langtang regionerna, finns det vandringar som passar alla erfarenhetsnivåer och intressen.

Populära vandringsleder

Annapurna Circuit

Annapurna Circuit är en av de mest berömda vandringslederna i världen, som erbjuder en otrolig mångfald av landskap och kulturer. Vandringen tar dig från tropiska regnskogar till ökenliknande högland och erbjuder en oförglömlig utsikt över några av Himalayas högsta toppar.

Everest Base Camp

En vandring till Everest Base Camp är många äventyrares ultimata dröm. Denna legendariska rutt tar dig genom Sherpa-land, förbi antika kloster och erbjuder hisnande utsikter över världens högsta bergstoppar.

Langtang Valley

Langtang Valley är en relativt lättillgänglig vandring som erbjuder en fantastisk mix av kultur och natur. Vandringen går genom traditionella byar och frodiga skogar med fantastiska vyer av Langtang-bergen.

Förberedelser och tips

Bevarande och ansvar

Nepals vandringsleder passerar genom några av de mest känsliga ekosystemen och kulturlandskapen på jorden. Det är viktigt att följa principerna för Leave No Trace och att respektera lokala traditioner och samhällen.

Upptäck mer

Nepal är ett vandringsparadis som erbjuder äventyr för alla. Oavsett om du söker en utmanande expedition eller en lugn vandring bland storslagen natur, har Nepal något att erbjuda.

Vandring i Nepal är inte bara ett sätt att uppleva landets otroliga landskap, det är också ett tillfälle att komma närmare dess kultur, människor och traditioner. Oavsett vilken vandringsled du väljer, är ett äventyr i Nepal något som kommer att stanna med dig för livet.