Pokhara, Nepals pärla

Pokhara och Phewa-sjön

Pokhara är en av Nepals mest förtrollande städer och tjänar som porten till Annapurnas vandringsleder. Denna stad är känd för sin avslappnade atmosfär och den fantastiska utsikten över de omgivande Annapurna Himal-bergen, inklusive Machhapuchhre (Fishtail Mountain) och tre av världens 8000-meterstoppar (Dhaulagiri, Annapurna I och Manaslu).

Attraktioner i Pokhara

Phewa Tal (Fewa-sjön)

Phewa Tal är den näst största sjön i Nepal och erbjuder en spektakulär utsikt över Machhapuchhre som speglas i det stilla vattnet. En båttur på sjön eller en promenad längs dess kant är ett måste för besökare.

Sarangkot

För dem som vill fånga en oförglömlig soluppgång eller solnedgång, är Sarangkot platsen att vara. Det ger en panoramautsikt över Himalaya och är populärt för paragliding.

Devi's Fall

Även känd som Patale Chhango, är detta en imponerande vattenfall där vattnet från Phewa-sjön dyker ner i en djup klyfta, vilket skapar ett dramatiskt skådespel.

Världsfredsstupan

Världsfredsstupan, belägen på en kulle ovanför Phewa-sjön, erbjuder en panoramautsikt över Pokhara-staden tillsammans med en bakgrund av Annapurna-massivet. Det är en symbol för fred och ett populärt utflyktsmål.

Utforska Annapurna-regionen

Pokhara är startpunkten för många av de mest populära vandringarna i Nepal, inklusive Annapurna Circuit och till Annapurna Base Camp.

Kulturella upplevelser

Pokhara är inte bara känd för sin naturliga skönhet utan också för sin kulturella mångfald. Det finns flera tempel och kulturella sevärdheter i staden, inklusive Bindhyabasini-templet och det gamla bazaarområdet, som erbjuder en inblick i stadens rika historia och kulturarv.

Resa till Pokhara

Pokhara är lättillgänglig med både flyg och buss från Nepals huvudstad Kathmandu. Staden fungerar som ett avkopplande stopp efter äventyr i Himalaya, eller som en fristående destination för dem som söker skönhet och äventyr i Nepal.

För mer information om resor i regionen, besök Indien.se.

Pokhara är en stad som erbjuder något för alla – vare sig du är intresserad av äventyr, kultur eller bara vill slappna av och njuta av den naturliga skönheten. Den här staden är en måste-besök destination på din resa genom Nepal.